Acasă Social #ReConect – ANOFM a lansat cea mai amplă platformă de monitorizare, anticipare...

#ReConect – ANOFM a lansat cea mai amplă platformă de monitorizare, anticipare și corelare a cererii cu oferta de pe piața muncii din România

DISTRIBUIȚI

 167852 – 20122023 – #ReConect – platforma informatică ce înglobează un mecanism integrat de anticipare, monitorizare și evaluare a educației și pieței muncii a fost lansată astăzi în prezența ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu și a preşedintelui ANOFM, Florin Cotoșman.

Platforma își propune anticiparea nevoii de competențe de pe piața muncii și crearea unui mecanism de monitorizare a inserției absolvenților din programele de educație și formare profesională.

Proiectul prin care s-a dezvoltat această platformă a fost implementat de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă și a fost finanțat din Fondul Social European cu aprox. 4 milioane de euro. Platforma informatică are trei componente:

– Un mecanism care monitorizează inserția absolvenților din mediul preuniversitar și universitar pe piața muncii

-Un mecanism care anticipează nevoia de calificare pe termen scurt, mediu și lung

– Un mecanism de evaluare şi monitorizare a politicilor publice privind măsurile active şi formarea profesională.

Platforma ReConect va oferi, prin aplicațiile informatice care stau la baza programului și o imagine de ansamblu a trasabilității de la absolvire până la încadrarea pe piața muncii astfel încât să fie create politici publice care să ducă la o corelare cât mai bună a cererii angajatorilor cu oferta pe care o asigură sistemul de educație.

Proiectul „ReCONECT – Adaptare la Schimbare – Mecanism Integrat de Anticipare, Monitorizare, Evaluare a Pieței Muncii și Educației”, în valoare 19.119.659,39 lei / aprox. 4 milioane euro, implementat de ANOFM, a fost o condiționalitate favorizantă pentru finanțarea domeniilor ocupare, educație și formare profesioanală în următoarea perioadă de programare FSE 2021-2027 și s-a implementat în cadrul unui larg parteneriat între :

  • Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în calitate de beneficiar
  • Ministerul Muncii și Solidarității Sociale,
  • Ministerul Educației
  • Institutul Național de Cercetare Științifică în Domeniul Muncii și Protecției Sociale,
  • Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic,
  • Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării.

De altfel, pentru a contribui la creșterea ocupării, ANOFM a valorificat oportunitățile oferite de Uniunea Europeană prin contractarea a peste 1,2 miliarde de euro din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, devenind unul dintre cei mai mari beneficiari POCU din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.