Acasă Politic România se alătură demersurilor internaționale de a expune și a condamna încercările...

România se alătură demersurilor internaționale de a expune și a condamna încercările F. Ruse de interferență în procesele politice și electorale din state democratice

DISTRIBUIȚI

 170742 – 08122023 – Ministerul Afacerilor Externe se alătură Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în demersul de a expune public și a condamna încercările repetate ale Federației Ruse de interferență în procesele politice și electorale din state democratice. România a susținut, de asemenea, adoptarea unei declarații a Uniunii Europene pe această temă.

România își exprimă îngrijorarea față de utilizarea în creștere, la nivel global, a operațiunilor cibernetice în context electoral, amplificate de interferență în spațiul informațional, în scopul de a submina procesele democratice și încrederea în autorități în statele care împărtășesc aceleași valori și aspirații.

”În acest sens, considerăm deosebit de relevantă și expunerea recentă în Republica Moldova a acțiunilor de interferență hibridă vizând alegerile locale din noiembrie 2023. Manifestăm îngrijorare față de amploarea și complexitatea acestor acțiuni, pe care le considerăm inacceptabile.

Astfel de activități contravin normelor de comportament responsabil în spațiul cibernetic, agreate de toate statele membre ONU. Subliniem importanța respectării depline a acestora, în vederea menținerii stabilității și prevenirii conflictelor”, se arată într-un comunicat al MAE.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.