Acasă Social Zile libere în anul 2024. Bugetarii vor avea trei libere în plus.

Zile libere în anul 2024. Bugetarii vor avea trei libere în plus.

DISTRIBUIȚI

  167869 – 23122023 – Pentru toți angajații din România, în anul 2024, vor fi în total 17 zile libere. Bugetarii vor avea trei zile libere în plus anul viitor, respectiv zilele de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024, potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului.

Liberele din aceste zile vor face punte între sărbătorile legale și weekenduri și vor forma minivacanțe de câte 4, 5 și 6 zile.

Prima minivacanță va fi la începutul lunii mai: 2 mai pică într-o zi de joi, între două alte sărbători legale: 1 mai – Ziua Muncii (miercuri) și 3 mai – Vinerea Mare (vineri). Duminică, 5 mai, este Paștele ortodox, iar luni, 6 mai este a doua zi de Paște. Vor fi șase zile libere.

A doua minivacanță va fi în luna august: 16 august este într-o zi de vineri, imediat după sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria) care este joi. Împreună cu weekendul formează o minivacanță de patru zile.

A treia minivacanță va fi de Crăciun: Crăciunul (25 decembrie) și a doua zi de Crăciun (26 decembrie) vor fi miercurea și respectiv joia, iar Guvernul va da liber și în ziua de vineri, 27 decembrie pentru bugetari. Minivacanța va avea astfel cinci zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.