Acasă Externe Agenda Europeana 9 state primesc prefinanțare europeană pentru accelerarea investițiilor și reformelor în cadrul...

9 state primesc prefinanțare europeană pentru accelerarea investițiilor și reformelor în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență

DISTRIBUIȚI

 168113 – 26012024  – În cadrul Mecanismului de redresare și reziliență, Comisia Europeană plătește prefinanțarea REPowerEU către 9 state.

Spania primește 340 de milioane de euro sub formă de împrumut, Croația (585,1 milioane de euro) și Belgia (145,1 milioane de euro) primesc granturi și împrumuturi, iar alte șase state – Italia (551,2 milioane de euro), România (288 de milioane de euro), Grecia (158,7 milioane de euro), Letonia (26,9 milioane de euro), Finlanda (25,4 milioane de euro) și Cipru (20,9 milioane de euro) – granturi.

Prefinanțările trebuie folosite pentru accelerarea investițiilor și reformelor pentru economisirea energiei, producerea energiei curată și diversificarea aprovizionării cu energie.

Prefinanțarea, plătită în una sau două etape, reprezintă până la 20% din fondurile suplimentare solicitate pentru finanțarea capitolului privind REPowerEU al fiecărei țări. În cazul în care prefinanțarea este plătită în două etape, a doua parte trebuie plătită în termen de 12 luni de la plata primei părți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.