Acasă Economie Atenți la investițiile publice, investitorii străini vorbesc despre încredere, pornind de la...

Atenți la investițiile publice, investitorii străini vorbesc despre încredere, pornind de la stabilitate legislativă

DISTRIBUIȚI
foto: gov.ro

 171037 – 17012024 – Prezent la forumul anual al președinților Consiliului Investitorilor Străini (Foreign Investors Council – FIC) organizat la Palatul Victoria, premierul Marcel Ciolacu i-a asigurat pe investitorii străini că Executivul nu are în vedere introducerea de noi taxe sau impozite și nici eliminarea unor alte excepții. Potrivit comunicatului oficial, stabilitatea economică și fiscală, transformarea digitală a statului român în paralel cu restructurarea, valorificarea fondurilor europene pentru susținerea sectoarelor care aduc plus-valoare economică au fost principalele teme de discuție abordate.

În dialogul cu cei 60 de președinți ai companiilor membre FIC, premierul a subliniat că în cursul acestui an vor fi următite, ”cu mare atenție”, continuarea reducerii deficitului bugetar, menținerea unui rating de țară stabil, creșterea încasărilor la buget, prin digitalizarea ANAF și combaterea evaziunii fiscale.

De asemenea, premierul a arătat că valorificarea fondurilor europene și a finanțărilor din Planul Național de Redresare și Reziliență sunt principalele resurse pentru susținerea proiectelor de investiții în infrastructură, digitalizare, energie, cu accent asupra încurajării producerii de energie din surse regenerabile, dar și a celorlalte sectoare de activitate. Domeniul agricol și sectorul construcțiilor sunt considerate prioritare, prin urmare Guvernul are în vedere politici pentru încurajarea producției și prelucrare.

În ceea ce privește asigurarea forței de muncă, premierul a anunțat extinderea învățământului dual, astfel încât un elev de liceu dual să aibă șansa continuării pregătirii în învățământul superior în sistem dual, pe rută completă: liceu, facultate, masterat, doctorat.

Daniel Anghel, președintele Consiliului Investitorilor Străini, a menționat nevoia stabilității și predictibilității legislative adoptată prin consultări directe, ca bază a încrederii.

Ramona Jurubiță, vicepreședintele FIC, a remarcat atractivitatea investițiilor publice pentru companiile străine prezente în România.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.