Acasă Social Bazele de date pentru cardurile de alimente au fost actualizate după majorarea...

Bazele de date pentru cardurile de alimente au fost actualizate după majorarea pensiilor. Cardurile sociale vor fi alimentate la finalul lunii februarie

DISTRIBUIȚI

171077 – 22012024 – MIPE a pus în dezbatere publică mecanismul de implementare a măsurilor de sprijinire, în perioada 2024-2027, a persoanelor defavorizate, regulile de acordare, modalitatea şi frecvenţa măsurilor de sprijin.

Astfel, începând cu acest an, la 2 luni, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei. Anterior sprijinul se acorda persoanelor cu venituri nete mai mici de 1.700 lei.

Tot din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de 2 ori pe an de pachete cu alimente.

Din acest motiv, ministrul Adrian Câciu, a anunţat că prima tranșă de vouchere sociale din acest an în România va fi acordată în a doua jumătate a lunii februarie. Măsura vine în contextul actualizării bazei de date și a majorării venitului eligibil pentru primirea voucherelor sociale la 2.000 de lei.

„În 2024 vom avea şase tranşe. Prima tranşă va fi acordată la finalul lunii februarie şi fac această precizare: eu am să comunic public pe acest subiect când normele vor fi adoptate, probabil că săptămâna viitoare o să avem normele adoptate, tranşa din februarie va veni după jumătatea lunii februarie. Am ridicat plafonul de eligibilitate la 2.000 de lei faţă de anul trecut, când era plafonul la 1.700 de lei şi pentru acest lucru eligibilitatea se reface pentru toţi cetăţenii care sunt până în 2.000 de lei cu venituri. Mai mult decât atât, avem nevoie şi de bazele de date care sunt la Ministerul Muncii, reajustate în urma indexării pensiilor, care a avut loc la 1 ianuarie 2024”, a explicat Adrian Câciu.

Ministrul a mai anunțat că următoarea alimentare a cardurilor sociale în România va avea loc în luna aprilie. În total, până la finalul anului, sunt planificate 6 tranșe, fiecare în valoare de 250 de lei. Această măsură vine în sprijinul aproximativ 2,5 milioane de cetățeni eligibili care vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.