Acasă Economie Calea ferată București-Giurgiu va fi redeshisă, după mai bine de 18 ani

Calea ferată București-Giurgiu va fi redeshisă, după mai bine de 18 ani

DISTRIBUIȚI

 170948 – 06012024 – Linia de tren București-Giurgiu, prima din România, va fi redeschisă după mai bine de 18 ani. Lucrările la un pod de cale ferată, distrus de inundații în 2005, ar urma să fie gata la primăvară. Unele companii feroviare au anunțat deja că vor să introducă trenuri chiar până la Ruse. În lipsa conexiunii directe, călătoria cu trenul de la București la Giurgiu, care nu ar trebui să ia mai mult de o oră, poate să dureze acum chiar și trei ore.

Linia de tren „București-Giurgiu”, cea mai veche de pe teritoriul țării noastre, nu mai poate fi folosită din 2005. Atunci, inundațiile au distrus podul de cale ferată peste râul Argeș, de la Grădiștea.

„CFR Infrastructură” a semnat contractul pentru reconstrucția edificiului, parte a tronsonului „Vidra-Comana”, abia în decembrie 2020. Lucrările trebuiau să fie gata încă de anul trecut, dar au apărut întârzieri, din cauza unor alunecări de teren.

„E vorba de redeschiderea circulației pe un tronson de 12 kilometri, între stațiile Vidra și Comana. Termenul estimat de finalizare a lucrărilor, dacă toate lucrurile merg așa cum trebuie, în luna mai 2024. Iar redeschiderea circulației, după finalizarea testelor, este programată să se întâmple în luna iulie 2024”, a declarat Ionuț Săvoiu, secretar de stat, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Investiția în tronsonul „Vidra-Comana”, cu tot cu cele patru poduri și două viaducte, se ridică la peste 90 de milioane de euro și e necesară pentru a redeschide circulația trenurilor în linie dreaptă, între București și Giurgiu.

Unele companii feroviare au anunțat deja că vor să introducă trenuri inclusiv până în orașul bulgăresc Ruse, pentru a asigura transportul spre Gara de Nord din București și mai departe, spre aeroportul „Henri Coandă”. Sursa:tvrinfo.ro

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.