Acasă Social CFR Călători emite abonamente exclusiv în format digital

CFR Călători emite abonamente exclusiv în format digital

DISTRIBUIȚI

 167919 – 03012024  – Începând cu data de 1 ianuarie 2024, CFR Călători emite abonamentele săptămânale şi lunare, exclusiv în format digital, fie tip “Card de Transport”, fie sub formă de cod QR dinamic.  Abonamentele în format digital se pot achiziţiona de la casele de bilete și de la  automatele de bilete ale CFR Călători – pe card de transport sau prin aplicația descărcabilă – sub formă de cod QR dinamic asociat unui telefon mobil. Ulterior, abonamentele pe card de transport vor putea fi încărcate și online, nemaifiind necesară prezenţa pasagerilor la casele de bilete sau automate.

Abonamentele digitale se pot achiziţiona după cum urmează:

 • De la casele de bilete – pe card de transport – toate tipurile de abonamente cu plată: lunare cu număr nelimitat de călătorii, săptămânale, lunare cu 5, 10 sau 15 călătorii (la alegerea clientului);
 • Online pe site şi prin aplicația pentru telefon – pe card de transport, doar abonamentele lunare (cu număr nelimitat de călătorii) şi cele săptămânale;
 • Prin aplicația pentru telefon – sub formă de cod QR dinamic asociat unui telefon mobil
  • abonamante cu plată integrală: lunare, cu număr nelimitat de călătorii, și săptămânale
  • abonamente cu gratuitate sau reducere (pentru elevi sau studenți).
 • De la automatele de bilete ale CFR Călători – pe card de transport – doar abonamentele lunare (cu număr nelimitat de călătorii) şi săptămânale.

Din noiembrie 2023, abonamente digitale (lunare și săptămânale) se achiziționează online:

 • prin website-ul CFR Călători numai în cazul abonamentelor lunare și săptămânale cu plată integrală, încărcate pe suportul tip ”Card Transport”, procurat deja de la casele de bilete.
 • prin aplicația pentru telefon “CFR Călători bilete online”:
 • sub formă de COD QR cu elemente dinamice generat pe telefon, în cazul abonamentelor cu plată integrală și a abonamentelor lunare pentru elevii și studenții care și-au creat profilul de elev/ student cu ID-ul aferent. Codul QR este asociat telefonului care se regenerează automat în cadrul aplicației mobile.
 • încărcate pe suportul de tip ”Card Transport”,în cazul abonamentelor cu plată integrală.

Abonamentele cumpărate prin aplicația “CFR Călători bilete online” sub formă de COD QR dinamic  pot fi utilizate numai pe ruta și la rangul de tren pentru care au fost emise. În această etapă de dezvoltare a aplicației, pentru acest tip de abonament este posibilă rezervarea locului de la personalul de tren, în măsura în care există locuri libere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.