Acasă Social Lansarea programului anual de burse oferite de România cetățenilor străini din statele...

Lansarea programului anual de burse oferite de România cetățenilor străini din statele non-UE pentru anul universitar 2024-2025

DISTRIBUIȚI

171039 – 17012024 – Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat marți, 16 ianuarie 2024, Programul anual de burse oferite de România cetățenilor străini din statele non-UE pentru anul universitar 2024-2025, pe baza Hotărârii Guvernului nr. 288/1993 privind școlarizarea în România a cetățenilor din alte țări.

Programul este derulat prin intermediul MAE și urmărește dezvoltarea și aprofundarea pe termen lung a relațiilor bilaterale cu statele de proveniență a studenților, precum și promovarea mai eficientă a instituțiilor de învățământ superior românești la nivel global.

Procedura de accesare a Programului a fost digitalizată integral, prin dezvoltarea de către MAE, cu sprijinul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) din cadrul Ministerului Educației, a unei platforme online multi-device pentru depunerea și analizarea candidaturilor pentru acest instrument. Pentru anul universitar 2023-2024, pe platformă au fost depuse peste 50.000 de candidaturi pentru un număr total de 500 de burse.

„Studenții străini reprezintă o punte de legătură între România și statele lor de origine și sunt convinsă că, pe lângă facilitarea formării profesionale a viitoarelor elite intelectuale ale acestora, succesul de care se bucură acest program în ultimii ani, reprezintă și un model de bună practică în cadrul efortului colectiv de îmbunătățire a accesului la educație la nivel global”, a subliniat secretarul de stat pentru relații instituționale Janina Sitaru.

Candidații interesați de Programul de burse pentru anul universitar 2024-2025 pot accesa platforma online pentru depunerea dosarelor de candidatură fie direct la adresa https://scholarships.studyinromania.gov.ro/, fie prin accesarea site-ului Study in Romania (www.studyinromania.gov.ro) sau a site-ului MAE, secțiunea Burse oferite cetățenilor străini de statul român prin MAE (https://www.mae.ro/node/10250).

Aplicațiile individuale ale candidaților pot fi încărcate pe platforma online în perioada 16 ianuarie – 16 martie 2024, rezultatele selecției urmând a fi anunțate în jurul datei de 15 iulie 2024. Mai multe detalii privind condițiile de eligibilitate, nivelurile de studii acoperite și documentele necesare pentru depunerea candidaturilor pot fi obținute accesând site-urile menționate mai sus.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.