Acasă Anchete Percheziții într-un dosar de amenințare în scop terorist

Percheziții într-un dosar de amenințare în scop terorist

DISTRIBUIȚI

171160 – 31012024 – Astăzi, 31 ianuarie, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare un mandat de  percheziție domiciliară, în municipiul Timișoara,  în cadrul unui dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare în scop terorist, prevăzută de Legea nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.

 Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada 2022-2024, o persoană ar fi transmis sau ar fi determinat mai mulți tineri (inclusiv minori), să transmită mesaje de amenințare, pe adresele de poștă electronică ale unor instituții publice,  prin  care  anunțau amplasarea în locații din capitală a unor dispozitive explozive care vor fi detonate.

 Acțiunea s-a realizat cu suportul Serviciului Român de Informații și sprijinul jandarmilor din cadrul  Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.