Acasă Politic România nu va lansa noi proceduri de contribuții voluntare pentru UNRWA

România nu va lansa noi proceduri de contribuții voluntare pentru UNRWA

DISTRIBUIȚI

 171152 – 31012024 – Până la finalizarea investigației legată de recentele acuzații grave privind presupusa implicare a unor membri ai personalului Agenției Organizației Națiunilor Unite de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații din Palestina în Orientul Apropiat – UNRWA – în atacurile teroriste ale Hamas împotriva Israelului (7 octombrie 2023), România nu va lansa noi proceduri pentru contribuții voluntare către UNRWA, anunță MAE.

MAE a luat notă cu maximă îngrijorare de recentele acuzații. Acestea trebuie să facă obiectul unor investigaţii imediate și aprofundate ale ONU, precizează MAE.

”Salutăm reacția rapidă a conducerii UNRWA de a rezilia cu efect imediat contractele persoanelor vizate și ne exprimăm toată încrederea că investigațiile demarate de ONU, aflate inclusiv în atenția Secretarului General al organizației, vor clarifica situaţia în cel mai scurt timp.

Nevoile civililor palestinieni vor continua să fie o prioritate pentru România, urmând a ne menține coordonarea cu partenerii noştri, inclusiv la nivel european”, arată MAE.

România a condamnat ferm, încă din primele momente, atacurile Hamas de la 7 octombrie 2023 împotriva Israelului, considerând inacceptabile actele teroriste, exprimând regretul pentru victimele înregistrate, condamnând luarea de ostatici și făcând apel pentru eliberarea acestora, conform poziției României față de situația din Orientul Mijlociu și Procesul de Pace din regiune, cu accent pe soluția celor două state.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.