Acasă Politic România va continua demersurile pentru avansarea procesului de aderare a Rep. Moldova...

România va continua demersurile pentru avansarea procesului de aderare a Rep. Moldova la UE

DISTRIBUIȚI
foto:mae.ro

171095 – 24012024  – În cadrul întrevederii pe care a avut-o la București, marți, 23 ianuarie, cu ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a evidențiat importanța avansării procesului de integrare a Republicii Moldova și mizele istorice ale continuării unui parcurs, precum și disponibilitatea României de a continua să susțină, prin demersuri diplomatice și prin mobilizarea de resurse și expertiză dedicate, acest obiectiv. Valorificând comunitatea de limbă cu Republica Moldova, România va acționa, ca și până acum, ca partener și furnizor de expertiză în procesul negocierilor pentru aderare.

În continuarea dialogului diplomatic, șefa diplomației române a trecut în revistă aspecte importante ale cooperării bilaterale, cu accent pe proiectele comune de interconectare, pe multiple planuri.

În condițiile în care Federația Rusă continuă războiul de agresiune împotriva Ucrainei, recurge la acțiuni de destabilizare și vizează deraierea parcursului european al Republicii Moldova, oficialul român a reamintit că Republica Moldova are nevoie, în continuare, de un sprijin substanțial din partea partenerilor săi și a subliniat că România este pregătită să acorde sprijin solid, articulat și multidimensional, în consens cu spiritul Parteneriatului Strategic bilateral.

Șeful diplomației de la Chișinău a mulțumit României pentru sprijinul solid și constant acordat și a subliniat că experiența României rămâne foarte utilă și relevantă pentru Republica Moldova în procesul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Este prima vizită efectuată în România de ministrul Nicu Popescu după obținerea deciziei Consiliului European din decembrie 2023 de începere a negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.