Acasă Anchete Interne Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, de aproximativ cinci milioane lei, depistate în...

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, de aproximativ cinci milioane lei, depistate în Portul Constanța

DISTRIBUIȚI

 168237 – 11022024  – Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, peste 12.000 perechi de încălțăminte sport, în valoare de aproximativ 5.000.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

În data de 09.02.2024, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China, având ca destinație o societate comercială din Ucraina.

 În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 12.088 perechi de încălțăminte sport, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 5.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.