Acasă Economie De la 1 decembrie 2024, RAR va elibera certificatul ”Auto Pass”

De la 1 decembrie 2024, RAR va elibera certificatul ”Auto Pass”

DISTRIBUIȚI

 168224 – 09022024 – De la 1 decembrie 2024, RAR va emite, pentru mașinile deja înmatriculate în România, un document – RAR Auto Pass –  cu istoricul autovehiculului. Documentul va fi eliberat la vânzarea mașinii pentru a putea fi prezentat cumpărătorului, conform legii 142/2023 și OMTI 210/2024.

RAR Auto Pass va conține informații esențiale despre istoricul kilometrajului și istoricul de accidente care au afectat sistemele de siguranță ale autovehiculului. Certificatul RAR Auto Pass va costa în jur de 50 de lei.

La sfârșitul lunii mai (2024) aplicația RAR AUTO PASS va fi gata din punct de vedere al platformei digitale și va fi distribuită tuturor entităților (serviceuri, stații ITP, ateliere pentru inspecții tahografe și/sau limitatoare de viteză, producatorii de vehicule rutiere) care vor completa datele necesare eliberării certificatului.

În perioada mai-decembrie vor fi colectate datele necesare astfel încât imaginea de ansamblu asupra unui vehicul să fie cât mai relevantă.

Certificatul va conține date complexe despre istoricul mașinii, de la kilometraj până la numărul de identificare al autovehiculului, data și natura evenimentelor rutiere în care a fost implicat, detalii despre avariile grave la sistemele de frânare și direcție, precum și tipul intervenției pe vehicul (întreținere, reparație, actualizare de soft etc.).

Dacă în momentul interogării aplicației nu este găsită nicio informație despre un anumit vehicul, RAR va elibera gratuit un certificate de negare.

Certificatul RARAutoPass va costa aproximativ 50 de lei.

Pentru a obtine documentul, nu este nevoie ca vehiculul sa fie prezentat la RAR.

”RAR Auto Pass este esențial pentru toate persoanele care vor să se asigure înainte de a cumpăra un autovehicul că starea tehnică a acestuia este una care justifică investiția și mai ales că mașina nu are probleme de natură să pună în pericol viața cuiva sau siguranța în trafic. Registrul Auto Român este preocupat să întărească ideea conștientizării importanței unui vehicul cu grad sporit de siguranță”, declară Mihai Alecu, directorul general al RAR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.