Acasă Externe Agenda Europeana Finanțările UE pentru zonele rurale, cartografiate într-un singur loc

Finanțările UE pentru zonele rurale, cartografiate într-un singur loc

DISTRIBUIȚI

 171211 – 07022024 – Comisia Europeană a lansat un nou ghid interactiv care cartografiază toate oportunitățile de finanțare disponibile la nivelul UE pentru zonele rurale.

Acesta reunește oportunități de finanțare din 26 fonduri diferite ale UE, de la politica agricolă comună la fondurile de coeziune, Orizont Europa și Mecanismul de redresare și reziliență, care sunt disponibile autorităților locale, instituțiilor, întreprinderilor, asociațiilor și persoanelor fizice din mediul rural.

Ghidul oferă traduceri automate în toate limbile UE. Finanțările pot fi selectate în funcție de mai multe criterii (rolul sau organizarea lor, activitatea vizată, tipul de sprijin (granturi, împrumuturi sau garanții), asistență (consiliere, formare, mentorat, rețele de sprijin etc.).

De asemenea, există și exemple și studii de caz despre modul în care fondurile și mecanismele europene au fost deja aplicate.

Secțiunea Resurse oferă documente de orientare, rapoarte și manuale privind oportunitățile de finanțare pentru diferite sectoare.

Zonele rurale ale UE acoperă 83 % din teritoriul Uniunii și sunt locuite de 30% din populația UE. Viziunea pe termen lung a UE pentru zonele rurale se bazează pe planul de acțiune rurală și Pactul rural.

Statistici și analize detaliate privind zonele rurale ale UE, care acoperă aspecte economice, sociale și de mediu, sunt disponibile în Observatorul rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.