Acasă Anchete Interne IGSU: 72 de ore foarte solicitante pentru pompierii din întreaga țară

IGSU: 72 de ore foarte solicitante pentru pompierii din întreaga țară

DISTRIBUIȚI

 168194 – 05022024În acest sfârșit de săptămână, la nivel național, pompierii militari au fost prezenți la datorie pentru gestionarea optimă a celor peste 4.400 de solicitări primite din partea cetățenilor.

În decursul celor trei zile, acțiunile de asistență medicală însumează cel mai mare procent al misiunilor desfășurate de către salvatori. Astfel, în acest interval, echipajele SMURD au oferit sprijin pentru aproximativ 3.600 de persoane aflate în dificultate.

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților și a bunurilor acestora, sens în care, echipajele operative au gestionat peste 500 de situații de acest fel. Totodată, militarii au intervenit în 29 de situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate din cauza accidentelor rutiere.

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, în ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru stingerea celor 293 de incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestora, 55 au fost înregistrate la arderi necontrolate, cum ar fi cele de miriști, vegetație uscată și deșeuri, suprafața de teren afectată însumând aproximativ 300 ha.

Pe timpul misiunilor desfășurate, datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative, 23 de persoane aflate în situații critice au fost salvate.

În acest weekend au fost transmise 7 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea vizând prezența animalelor periculoase în județele Bacău, Brăila și Mureș.

Concomitent cu aceste situații, salvatorii au continuat să desfășoare și acțiuni în sprijinul autorităților din zonele de graniță, oferind suport cetățenilor străini care au sosit în România din zona de conflict.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face un apel la vigilență și la responsabilizare prin respectarea recomandărilor care să contribui la siguranța comunităților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.