Acasă Politic Întrevedere Tîlvăr – Pistorius în marja Conferinței de Securitate de la München

Întrevedere Tîlvăr – Pistorius în marja Conferinței de Securitate de la München

DISTRIBUIȚI

171318 – 19022024 – În marja Conferinței de Securitate de la Munchen, ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a avut o întrevedere cu omologul german, Boris Pistorius, ocazie cu care a salutat angajamentul ferm al Germaniei în sprijinirea aliaților estici prin contribuția importantă la misiunea de poliție aeriană din România în anul 2023 și angajamentul asumat pentru anul viitor. Tîlvăr a evidențiat oportunitățile și perspectivele de cooperare industrială între companiile românești și germane, dar și necesitatea de a consolida această componentă a cooperării bilaterale, în beneficiul ambelor părți.

În perioada 16 -18 februarie 2024, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, general Gheorghiță Vlad, au participat la cea de-a 60-a ediție a Conferinței de Securitate de la München, unul dintre cele mai importante și prestigioase forumuri globale dedicat dezbaterilor pe teme de securitate care reunește lideri de stat și de guvern, miniștri de externe și ai apărării, comandanți militari, consilieri de securitate, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și ai societății civile.

Agenda din acest an a Conferinței a fost centrată pe teme actuale și esențiale pentru securitatea globală, incluzând apărarea, ordinea mondială, securitatea umană, sustenabilitatea și inovațiile tehnologice. Discuțiile au abordat provocări precum consolidarea securității euro-atlantice, sprijinul continuu pentru Ucraina, situația de securitate din regiuni strategice ca Orientul Mijlociu, Marea Roșie, zona Indo-Pacific și Sahel, precum și emergența unor noi riscuri la adresa securității.

Conferința de Securitate de la München rămâne un pilon esențial în arhitectura securității internaționale, oferind o platformă unică pentru schimbul de idei și pentru promovarea păcii și stabilității globale. Participarea României la acest eveniment subliniază angajamentul țării noastre față de securitatea euro-atlantică și contribuția sa activă la eforturile colective de menținere a păcii și a ordinii internaționale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.