Acasă Cultura/Media Mărțișoare muzeale – atelier de creație și educație muzeală la MNIR

Mărțișoare muzeale – atelier de creație și educație muzeală la MNIR

DISTRIBUIȚI

171322 – 19022024 – Muzeul Național de Istorie a României organizează în perioada 21 februarie – 8 martie 2024, o serie de ateliere de creație și educație muzeală dedicate mărțișorului – simbol al primăverii și al renașterii naturii.

Ghidați de desenatorii artistici și educatorii muzeali, participanții vor avea ocazia să realizeze din pastă de modelaj, propriile mărțișoare având ca sursă de inspirație obiecte de patrimoniu din colecțiile muzeului, aflate în expoziția Tezaurul Istoric – aplicele de harnașament din tezaurele de la Craiova, Dolj (sec. IV a. Chr.) și Apahida, Cluj (sec. V p. Chr.), engolpionul cu stema Cantacuzinilor-vulturul bicefal (sec. XVII) sunt doar câteva dintre piesele propuse.

Atelierul, cu durata de 90 de minute, se va desfășura în perioada 21 februarie – 8 martie 2024, de miercuri până vineri, începând cu ora 11:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, iar costul unui bilet de participare este 20 lei. Activitatea este recomandată copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani și include un ghidaj special în Tezaurul Istoric.

Participarea se face pe bază de înscriere, cu cel puţin două zile înainte de data la care va avea loc atelierul, prin e-mail, la adresa educatiemuzealamnir@gmail.com. Pentru desfăşurarea în condiţii optime a activității, numărul de participanţi este cuprins între 8 (minimum) şi 32 (maximum).

https://www.mnir.ro/educatie-muzeala/martisoare-muzeale/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.