Acasă Anchete Interne Peste un milion de programări on-line pentru obținerea pașaportului

Peste un milion de programări on-line pentru obținerea pașaportului

DISTRIBUIȚI

171324 – 20022024 –  Peste un milion de persoane au fost programate on-line pentru obținerea pașaportului, prin intermediul platformei HUB de servicii a MAI (Centrul de furnizare servicii electronice), în mai puțin de un an de la operaționalizarea în hub.mai.gov.ro a opțiunii de programare.

Programarea on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte a devenit funcțională în martie 2023, cu scopul reducerii timpului de așteptare pentru depunerea documentelor și gestionarea fluxului de cereri de documente de călătorie. Platforma are integrat și serviciul de verificare a stadiului cererii de pașaport „Status pașaport”, care include notificarea prin SMS a momentului în care pașaportul simplu electronic poate fi ridicat de la ghișeu.

În doar un an de la operaționalizare, HUB-ul de servicii a fost accesat de peste 4,5 milioane de ori, fiind înregistrați 362.400 de utilizatori unici. Pe lângă posibilitatea de a se programa online pentru obținerea pașaportului, cetățenii mai pot obține online cazierul judiciar și  istoricul sancțiunilor rutiere. Până în prezent, aproape 350.000 de cetățeni au obținut on-line certificatul de cazier judiciar și peste 210.000 de persoane au accesat online istoricul sancțiunilor rutiere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.