Acasă Anchete Interne Prevenție în școli

Prevenție în școli

DISTRIBUIȚI

171314 – 19022024 – În cadrul Planului Național Cadru de Acțiune pentru siguranța școlară, în săptămâna 9-15 februarie a.c., în activitățile de menținere a ordinii și siguranței publice în apropierea unităților școlare au fost implicați peste 6.300 de angajați ai Ministerului de Interne, anunță MAI. Alți peste 1.100 de polițiști au asigurat fluidizarea traficului rutier în proximitatea unităților de învățământ.

De asemenea, în peste 2.000 de școli, totalizând peste 58.000 de elevi, au fost organizate activități de prevenire și de informare cu privire la efectele negative ale bullyingului și violenței școlare, precum și pentru conștientizarea riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor consumului și traficului ilicit de droguri sau substanțe interzise. Alte 462 de activități au vizat instruirea personalului de pază cu privire la modul de intervenție în diferite situații.

De asemenea, au fost controlate 455 de unități de învățământ preuniversitar pentru verificarea modului de asigurare cu pază, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 301/2012 privind normele metodologice de aplicare ale Legii nr. 333/2003 pentru paza bunurilor, valorilor, obiectelor și protecția persoanelor.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, fiind adresate 43 de informări și solicitări autorităților și instituțiilor publice cu atribuții specifice privind siguranța în unitățile de învățământ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.