Acasă Externe Restricții de circulație în Bulgaria din cauza unui cod galben de vânt

Restricții de circulație în Bulgaria din cauza unui cod galben de vânt

DISTRIBUIȚI

171195 – 05022024 – Institutul de Meteorologie și Hidrologie din Bulgaria a emis pentru zilele de 5 și 6 februarie 2024 un cod  de atenționare meteorologică pentru vreme severă. Rafalele de vânt vor atinge o viteză de 50-69 km/h, cu intensificări de până la 90 km/h pe alocuri.

Vor fi afectate de intensificări ale vântului 10 regiuni (Vidin, Montana, Vrața, Pleven, Ruse, Târgoviște, Șumen, Sofia-regiune, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo, Plovdiv, Pazardjik, Haskovo, Sliven, Silistra, Stara Zagora, Razgrad, Varna și Dobrici).

Este posibil autoritățile bulgare să închidă circulația pe unele categorii de drumuri, iar cursele aeriene să fie perturbate.

Se recomandă cetățenilor români să urmărească situația zborurilor de pe aeroporturile bulgare și prognoza meteorologică, iar șoferilor să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului.

Informații suplimentare pot fi accesate pe aeroportul Sofia (cu privire la situația zborurilor), starea vremii, starea drumurilor, pagina Agenției “Infrastructura Rutieră” și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop, regimul vamal și Agenției „Vămi” din Bulgaria, cu privire la e-vigneta și sistemul e-TOLL și cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate permanent de operatori.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republcia Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerile Externe recomandă consultarea paginilor web http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org și www.mae.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.