Acasă Politic „Born in NATO”

„Born in NATO”

DISTRIBUIȚI

 171685 – 29032024 – Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică și a 75 de ani de la fondarea NATO, MAE a lansat, joi 28 martie, campania „Born in NATO”, de promovare a rolului și valorilor Alianței Nord-Atlantice, dedicată tinerilor născuți după aderarea României la NATO în anul 2004.

Evenimentul a fost găzduit de Colegiul Național „Sfântul Sava“ din București și s-a desfășurat în prezența ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu, a ambasadorului Statelor Unite în România, Kathleen Ann Kavalec, a corpului didactic și a elevilor.

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a subliniat importanța momentului, ocazie de a reflecta asupra parcursului României în cadrul Alianței, evidențiind angajamentul ferm al statului român față de principiile și obiectivele NATO. A subliniat, de asemenea, implicarea României în cadrul Alianței și contribuția la consolidarea securității și stabilității în regiunea euro-atlantică. Ministrul Odobescu a încurajat tinerii să se implice activ în societate pentru promovarea libertăților individuale, drepturile omului, democrația și statul de drept, valori pe care se fundamentează NATO și a evidențiat rolul Colegiului Național „Sfântul Sava“ în formarea personalităților marcante ale României.

La rândul său, ambasadorul Statelor Unite în România, Kathleen Ann Kavalec, a reliefat colaborarea strânsă între România și Statele Unite, atât pe plan bilateral cât și în cadrul NATO, subliniind rolul și valorile Alianței în asigurarea securității și stabilității regionale și globale. A punctat faptul că Parteneriatul Strategic România – SUA reflectă angajamentul comun al celor două țări față de promovarea păcii, securității și democrației.

Discursurile au fost urmate de un dialog cu elevii prezenți, care și-au expus viziunea asupra viitorului NATO și rolul României în Alianță.

Campania este inițiată de MAE și MApN și va cuprinde, în perioada martie-decembrie 2024, o serie de evenimente de familiarizare a tinerilor cu valorile și obiectivele Alianței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.