Acasă Politic Elevii olimpici se vor putea înscrie la liceu fără a mai susţine...

Elevii olimpici se vor putea înscrie la liceu fără a mai susţine Evaluarea Naţională

DISTRIBUIȚI

171508 – 10032024 – Premiile de la olimpiadele școlare naționale și internaționale vor putea fi echivalate cu un loc în clasa a IX-a pentru actualii elevi de clasa a VIII-a care se vor înscrie la liceu în vara anului 2024, potrivit unui ordin de ministru (OME) publicat în Monitorul Oficial. Acest lucru înseamnă că aceștia nu vor mai susține probele Evaluării Naționale (EN VIII 2024) și vor putea fi admiși la prima opțiune a acestora de pe fișa de repartizare la liceu, pe locuri suplimentare, dacă este cazul.

Ordinul aprobă o listă de 52 de olimpiade școlare naționale și 23 de olimpiade internaționale de la ale căror premii I sau I/II/III respectiv sunt luate în considerare pentru a intra la liceu fără Evaluare Națională la un anume profil, după specificul disciplinei pentru care s-a organizat olimpiada.

Absolvenții de gimnaziu care pot beneficia de acest drept ar urma să participe „la procesul de înscriere în clasa a IX-a reglementat prin prezenta metodologie într-un singur județ, fără susținerea evaluării naționale și fără susținerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și respectiv, fără a li se calcula media de admitere”  prevăzută de ordinul pentru admiterea la liceu în anul școlar 2024-2025. Sursa: edupedu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.