Acasă Economie Prim-ministrul Marcel Ciolacu: ”Să oferim produselor românești șanse egale pe piață cu...

Prim-ministrul Marcel Ciolacu: ”Să oferim produselor românești șanse egale pe piață cu produsele de import și chiar să încurajăm comercializarea lor și în alte țări”

DISTRIBUIȚI

171594 – 20032024 – Prim-ministrul Marcel Ciolacu a discutat la Palatul Victoria cu reprezentanții lanțurilor de magazine autohtone și ai distribuției din comerțul cu bunuri alimentare despre soluțiile prin care pot fi sprijiniți producătorii, distribuitorii și retalierii români. Temele abordate au vizat impactul impozitului de 1% pe cifra de afaceri sau plafonarea adaosurilor comerciale la unele categorii de produse, debirocratizarea interacțiunii cu instituțiile statului, implementarea sistemului de Garanție-Returnare RetuRO, accesarea de fonduri europene pentru comerț și distribuție și reglementările aplicabile în domeniul forței de muncă.

La întâlnire au participat și vicepremierul Marian Neacșu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, ministrul agriculturii, Florin Barbu, și ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu.

Premierul a anunțat că susţine amendamentul depus de PSD în Parlament, prin care se prelungeşte, până la 31 decembrie 2024, plafonarea adaosurilor la preţurile alimentelor de bază. Mai mult, prim-ministrul anunță și un mecanism îmbunătățit de plafonare a prețurilor la energie și gaze.

”Vrem să oferim produselor românești șanse egale pe piață cu produsele de import și chiar să încurajăm comercializarea lor și în alte țări”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Reprezentanții lanțurilor de magazine autohtone și ai distribuției din comerțul cu bunuri alimentare au mulțumit premierului pentru disponibilitate. Nu a fost decisă nicio măsură, dar problemele ridicate vor fi analizate de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.