Acasă Politic România este interesată să devină un hub pentru companiile americane implicate în...

România este interesată să devină un hub pentru companiile americane implicate în reconstrucția Ucrainei

DISTRIBUIȚI
foto:mae.ro

171606 – 21032024 –  O delegație a Consiliului de Afaceri Româno-American (American Romanian Business Council – AMRO) a fost primită de ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu, în contextul vizitei anuale pe care AMRO o face în România.

Ministrul Odobescu a evidențiat interesul României de a deveni o platformă pentru conectivitate regională în materie de comerț, infrastructură de transport și energie, precum și un hub pentru companiile americane implicate în procesul de reconstrucție a Ucrainei, a încurajat companiile americane să folosească oportunitățile oferite de România ca destinație de investiții și a solicitat sprijinul AMRO pentru promovarea mediului de afaceri românesc în SUA.

Alte subiecte abordate în contextul reuniunii s-au referit la situația regională și eforturile României și statelor partenere pe linia securității regionale, respectiv la posibilitățile de acțiune comună în sprijinul includerii României în Programul Visa Waiver.

AMRO este format din 39 de companii din diverse domenii de afaceri, inclusiv energie, industria de apărare, comunicații și IT, industria farmaceutică, infrastructură de stocare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.