Acasă Social Aparare 23 aprilie – 165 de ani de existență a Forţelor Terestre Române

23 aprilie – 165 de ani de existență a Forţelor Terestre Române

DISTRIBUIȚI

 171894 – 19042024 – Sărbătorirea, în data de 23 aprilie, a Zilei Forțelor Terestre Române – zi de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință – Patronul spiritual al militarilor din Forțele Terestre, reprezintă un eveniment marcant în cadrul evocării tradițiilor Armatei României.

            În acest context aniversar, Statul Major al Forțelor Terestre, marile unități și unitățile din subordine aflate în municipiile reședință de județ din întreaga țară, organizează, în perioada următoare, împreună cu autoritățile publice locale, programe și manifestări cultural-educative cu caracter evocator și științific, competiții sportive și aplicativ-militare, expoziții de carte, concerte ale muzicilor militare, vizionare de filme documentare, precum și ceremonii militare specifice, la monumentele închinate memoriei Eroilor Forțelor Terestre Române.

            În București, activitățile se vor desfășura după următorul program:

  • Sâmbătă și duminică, 20 și 21 aprilie, între orele 11.00-19.00:

Parcul „Carol I”

            Expoziție de armament, echipamente și tehnică militară, standuri de prezentare a ofertei educaționale și de promovare a carierei militare, exerciții demonstrative de tir cu arcul, vâslit, bicicletă, tiroliană, cort în boot camp, exerciții demonstrative de karate și box, stand de prezentare a Asociației de caritate „O.N.O.R.” (Oameni, Națiune, Onoare, Respect) a Ministerului Apărării Naționale, expoziție cu tematică istorică, spectacole susținute de formațiile artistice ale cercurilor militare din subordinea Statului Major al Forțelor Terestre, concerte de fanfară și exerciții de Drill Team cu militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Mall AFI Cotroceni

            Expoziție de armament, echipamente și tehnică militară, standuri de prezentare a ofertei educaționale și de promovare a carierei militare, exerciții demonstrative de scrimă și hochei, concert de fanfară și spectacol susținut de elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

  • Duminică, 21 aprilie, între orele 19.00-21.30:

            Retragere cu torțe pe itinerarul Parcul Carol I – Palatul Parlamentului – Ministerul Apărării Naționale – Șos. Panduri – Palatul Cotroceni – Bd. Vasile Milea – Drumul Taberei (sediul Statului Major al Forțelor Terestre).

  • Marți, 23 aprilie, Parcul Tineretului între orele 12.00-13.00:

            Ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor Căzuți în Misiune în Teatrele de Operații și pe Teritoriul  României.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.