Acasă Externe Avertismentul reprezentantului OMS în România: ”Autorităţile trebuie să se pregătească pentru a...

Avertismentul reprezentantului OMS în România: ”Autorităţile trebuie să se pregătească pentru a face faţă unei situaţii de urgenţă”

DISTRIBUIȚI
foto: X.com

171769 – 08042024 – Șefa Biroului OMS din România, Caroline Clarinval, atrage atenţia că autorităţile trebuie să se pregătească pentru a face faţă unei situaţii de urgenţă.

Printre cele mai mari ameninţări la adresa sănătăţii se află şi un posibil cutremur devastator, conform sursei citate.

„Există mai multe amenințări la adresa sănătății. Multe dintre ele sunt legate de un focar neașteptat de boală, așa cum am văzut în ultimii ani în timpul pandemiei. Sistemele de sănătate trebuie să fie pregătite să facă față unei astfel de amenințări”, a avertizat Caroline Clarinval, la Antena 3.

„OMS a spus întotdeauna despre următoarea pandemie că întrebarea nu este dacă se va întâmpla, ci când se va întâmpla. Cred că în ultimii ani am înțeles că suntem de fapt destul de vulnerabili ca societate în fața unei pandemii de sănătate”, a mai spus ea.

Şefa Biroului OMS din România transmite că, în prezent, statele membre discută despre cum își pot proteja mai bine populațiile în cazul izbucnirii unei alte pandemie: „În ceea ce privește OMS, pregătim sistemele de sănătate să poată răspundă la un posibil eveniment de urgență. Acesta poate fi un eveniment cu victime în masă, un cutremur sau o boală”, a menţionat Caroline Clarinval.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.