Acasă Externe Ca urmare a războiului din Ucraina, Ungaria prelungeşte cu şase luni starea...

Ca urmare a războiului din Ucraina, Ungaria prelungeşte cu şase luni starea de urgenţă

DISTRIBUIȚI

  171806 – 11042024 – Din cauza războiului din Ucraina, Adunarea Națională a Ungariei a prelungit pentru încă 180 de zile starea de urgență. 135 de parlamentari au votat ”pentru” și 47 ”împotriva” propunerii înaintate de vicepremierul Zsolt Semjén, anunță 24.hu.

Ungaria se află în stare de urgență continuă de mai bine de patru ani, iar ordinea juridică specială, printre altele, autorizează guvernul să ocolească legislația și să guverneze prin decrete.

Starea de urgență a fost anunțată prima dată în primăvara anului 2020, pe 11 martie, din cauza coronavirusului. Starea de urgență epidemiologică a fost în vigoare până în iunie 2022, cu mai multe modificări. Ulterior, starea de urgență a fost prelungită de mai multe ori, din cauza războiului din Ucraina.

„În faţa conflictului armat şi a catastrofei umanitare din Ucraina, precum şi a repercusiunilor acesteia în Ungaria, mai ales în ceea ce priveşte azilul, economia şi energia, este justificată prelungirea stării de urgenţă”, menţionează documentul adoptat de parlamentul de la Budapesta cu 135 de voturi „pentru” şi 47 „împotrivă”.

Majoritatea parlamentară a formaţiunii Fidesz, partidul lui Orban, a prelungit în mod repetat starea de urgenţă instituită iniţial în anul 2016 din cauza crizei provocate de valul de migranţi, care de asemenea rămâne în vigoare, apoi s-a adăugat pandemia Covid-19, iar din mai 2022 şi până în prezent este în vigoare starea de urgenţă în urma invaziei ruse în Ucraina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.