Acasă Externe Agenda Europeana Comisarul European pentru locuri de muncă a vizitat o fabrică din Târgoviște

Comisarul European pentru locuri de muncă a vizitat o fabrică din Târgoviște

DISTRIBUIȚI

171767 – 08042024 – Comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schimt, însoțit de ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vizitat o fabrică de  confecții din județul Dâmbovița, care primește subvenții pentru ociparea locurilor de muncă și pentru personae defavorizate și unde, din cei 256 de angajați 118 sunt ucenici. După finalizarea formării profesionale, doar 4 dintre ucenici au plecat, restul fiind și acum angajații firmei din Târgoviște.

Vizita a continuat cu o întâlnire în Cetatea Medievală a Chindiei unde a avut loc o discuție cu tinerii despre situația pieței muncii europene, perspectivele acesteia și economia socială.

Comisarul Schimt a răspuns fiecărei întrebări și a prezentat măsurile pentru reducerea diferențelor salariale între statele membre, nevoia de a crește competenețele generațiilor tinere și oportunitățile pentru integrarea lor pe piața muncii. De asemenea, le-a explicat tinerilor cât de importantă este susținerea economiei sociale, care funcționează pe principiul solidarității și ajută persoanele vulnerabile să își găsească un loc în piața muncii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.