Acasă Cultura/Media Concursul și Festivalul Internațional „George Enescu”, promovare și în Rep. Moldova

Concursul și Festivalul Internațional „George Enescu”, promovare și în Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI

171936 – 24042024 –  Maestrul Cristian Măcelaru se va afla, săptămâna aceasta, în Republica Moldova, cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, pentru a promova Concursul și Festivalul Internațional „George Enescu”.

Concursul Internațional „George Enescu” desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii, va fi promovat în Republica Moldova, în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, printr-un eveniment care se va desfășura la Sala cu Orgă și la care va participa directorul artistic al concursului și festivalului, maestrul Cristian Măcelaru.

Evenimentul de la Chișinău va avea loc vineri, 26 aprilie 2024, și face parte din seria de manifestări pe care ARTEXIM, organizator al Festivalului și Concursului Internațional “George Enescu” le organizează alături de ICR și Ministerul Culturii în cele mai importante centre culturale europene, în vederea promovării ediției a XIX-a a Concursului Internațional George Enescu (31 august – 27 septembrie 2024).

Alături de maestrul Cristian Măcelaru – director artistic al Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”, la eveniment vor participa Liviu Jicman – președintele ICR, Cristina Uruc – manager interimar ARTEXIM, organizator al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, Monica Babuc – directorul ICR „Mihai Eminescu” la Chișinău, Larisa Zubcu – director general Sala cu Orgă și Alexandra Conunova – violonistă, laureată a Concursului Internațional George Enescu, ediția 2011.

Seara va fi deschisă prin conferința de prezentare a ediției a XIX-a a Concursului Internațional George Enescu și va continua cu recitalul instrumental oferit de violonista Alexandra Conunova, acompaniată la pian de Nathanaël Gouin.

Concursul Internațional „George Enescu” este unul dintre cele mai prestigioase concursuri de muzică clasică din lume, care are loc o dată la doi ani în București. Fondat în 1958, concursul își propune să descopere și să promoveze tineri muzicieni talentați din întreaga lume și să celebreze moștenirea muzicală a compozitorului român George Enescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.