Acasă Economie Goana după bani

Goana după bani

Carnea de miel se scumpește cu 10 lei/săptămână

DISTRIBUIȚI

 171979 – 29042024 –  Cu o săptămână înaintea Sărbătorilor Pascale, comercianții majorează zilnic prețul cărnii de miel. Astfel, dacă în urmă cu 2 săptămâni prețul kilogramului de miel sau berbecuț era, la măcelării, aproape 30 de lei, în fiecare săptămână prețul a crescut cu câte 10 lei, astfel că acum a ajuns să depășească 50 de lei, iar în unele supermarketuri este proape 60 de lei.

Săptămâna trecuta fermierii au vândut kilogramul de carne de miel cu 23-25 de lei în viu, ceea ce înseamnă în jur de 30 lei/kilogram în cazul unui miel întreg.

În multe zone din ţară kilogramul de carne de miel se vinde cu 50-55 de lei, dar poate ajunge chiar şi la 60 – spun fermierii din zona Rupea.

Crescătorii de ovine spun că prețul este stabilit în funcție de tariful cu care se vinde carnea la export, dar și în funcție de piața în care își desfac marfa.

Anul trecut, în supermarketuri, prețul cărnii de miel a fost ridicat pănă în ajunul Paștilor, în Sâmbăta Mare toate preșurile scăzând, brusc, cu 60%, iar carcasele de miel au rămas nevândute în galantare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.