Acasă Anchete Interne IGSU: Peste 4.800 de intervenții în acest weekend

IGSU: Peste 4.800 de intervenții în acest weekend

DISTRIBUIȚI

 171843 – 15042024 – În ultimele trei zile, pompierii au acționat pentru gestionarea celor 4.877 de situații de urgență înregistrate la nivel național.

Majoritatea solicitările primite au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, echipajele SMURD oferind sprijin pentru peste 4.000 persoane aflate în dificultate.

În acest sfârșit de săptămână nu au lipsit nici intervențiile în cazul accidentelor rutiere grave, unde echipajele de descarcerare au fost prezente în 24 de situații pentru a extrage victimele prinse între fiarele contorsionate ale mașinilor.

Totodată, echipajele operative au acționat rapid și eficient în 501 misiuni pentru protejarea comunităților și a bunurilor acestora.

Concomitent cu cazurile de prim ajutor, descarcerare și protejare a comunităților, pompierii au acționat pentru stingerea a 335 de incendii, dintre care 195 au fost arderi de vegetație uscată care au afectat peste 500 de hectare de teren.

În cele trei zile, rezultatele eforturilor noastre au fost cu adevărat semnificative: 63 de persoane aflate în situații critice au fost salvate ca urmare a răspunsului eficient al salvatorilor.

De asemenea, în acest weekend au fost transmise 11 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase în județele Argeș, Bacău, Brașov, Covasna, Ilfov, Mureș și Neamț.

Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență  https://fiipregatit.ro .

De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play. Această oferă acces la informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.