Acasă Social Aparare  Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Germaniei

 Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Germaniei

Angel Tîlvăr: „Salutăm angajamentul Germaniei în implementarea măsurilor de descurajare şi apărare dedicate flancului estic aliat”

DISTRIBUIȚI

171958– 26042024 –   Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut joi, 25 aprilie, o întrevedere cu ambasadorul Germaniei la București, Peer Gebauer.

Dialogul a vizat, în principal, evoluțiile de securitate generate de războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei și provocările cu care se confruntă regiunea Mării Negre, anunță MApN.  Ministrul Tîlvăr a evidențiat importanța eforturilor aliate pentru întărirea securității regionale și a exprimat angajamentul ferm al României în vederea continuării sprijinului multidimensional oferit Ucrainei, punctând eforturile pe palierul instruirii desfășurate în cadrul EUMAM și Interflex, precum și demersurile întreprinse pentru inițierea instruirii piloților ucraineni la Centrul de instruire F-16 din România, atunci când acest lucru va fi posibil.

Oficialul român a salutat angajamentul Germaniei privind consolidarea securității pe flancul estic al NATO, precum și leadership-ul acestei țări în ceea ce privește o serie de inițiative multilaterale.

Totodată, în cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte privind cooperarea româno-germană în domeniul apărării, în format bilateral, precum și în context NATO și UE, fiind apreciat nivelul excelent al dialogului politico-militar. Au fost evidențiate prioritățile imediate ale cooperării bilaterale pe palier militar, precum și importanța continuării coordonării pe diferite nivele.

În context, a fost abordată și perspectiva dezvoltării, în continuare, a cooperării tehnico-militare pentru consolidarea capabilităților de apărare.

„Apreciem implicarea companiilor germane în modernizarea industriei românești de apărare, inclusiv în realizarea unor componente critice”, a evidențiat ministrul apărării naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.