Acasă Social Lege promulgată: Donatorii de sânge pot beneficia de reducerea impozitului pe clădiri,...

Lege promulgată: Donatorii de sânge pot beneficia de reducerea impozitului pe clădiri, dacă fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic

DISTRIBUIȚI

171720  – 03042024 –  Consiliile locale pot hotărî reducerea impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, se arată în Legea promulgată, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis.

Reducerea se poate cumula cu bonificaţia acordată în condiţiile legii şi se aplică diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat, precizează actul normativ.

Scutirea sau reducerea de la plata impozitului sau taxei se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative.

Nivelul reducerii, precum şi documentele justificative necesare dovedirii efectuării numărului minim de donări de sânge, trebuie menționate în cuprinsul hotărârii de consiliu local care instituie reducerea impozitului acordată în baza noii legi.

Pentru determinarea sumei finale datorate, în situaţia aplicării reducerii instituite prin actul normativ, se aplică rotunjirea, definită ca operaţiunea de stabilire a sumelor datorate bugetelor locale la nivel de leu, fără subdiviziuni, prin reducere când fracţiunile în bani sunt mai mici de 50 de bani şi prin majorare când fracţiunile în bani sunt de 50 de bani sau mai mari.

Potrivit acestei legi, persoanele cu dizabilităţi pot beneficia de aceeaşi reducere procentuală a impozitului pe clădiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.