Acasă Anchete Interne Misiunile pompierilor din acest sfârșit de săptămână

Misiunile pompierilor din acest sfârșit de săptămână

DISTRIBUIȚI

171771 – 08042024 – În primul weekend al lunii aprilie, la nivel național, s-au înregistrat peste 4.600 situații de urgență pe care pompierii militari le-au gestionat cu promptitudine.

În acest interval de timp, cea mai mare pondere a misiunilor gestionate de către salvatori o reprezintă cazurile de prim ajutor, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 3.827 de persoane aflate în dificultate.

De asemenea, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care echipajele operative au intervenit în 523 astfel de situații.

Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 297 incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestora, un procent de peste 50% îl reprezintă arderile de vegetație, în urma cărora a fost afectată o suprafață de peste 844 ha de teren.

În afara acestor misiuni, în ultimele 72 de ore, o atenție sporită a fost acordată și accidentelor rutiere, sens în care echipajele de descarcerare au acționat în 18 de situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

În perioada analizată, pe durata misiunilor desfășurate în sprijinul semenilor, datorită răspunsului eficient furnizat de către pompierii militari, 22 de persoane aflate în situații critice au fost salvate.

În plus, pentru protecția populației, în acest sfârșit de săptămână, au fost transmise 9 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, majoritatea dintre acestea, privind prezența animalelor periculoase în județele Argeș, Brașov, Buzău, Covasna și Mureș.

Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență  https://fiipregatit.ro.

De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Le multumim din suflet tuturor pompierilor militari pentru efortul si devotamentul de care dau dovada in gestionarea situatiilor de urgenta! Numai datorita raspunsului lor prompt si eficient, s-au putut salva vieti si au fost protejate comunitatile noastre. De asemenea, este foarte important sa fim pregatiti si sa stim cum sa reactionam in caz de nevoie, asa cum ne sfatuiesc si autoritatile prin intermediul platformei nationale de pregatire in situatii de urgenta si prin aplicatia mobila DSU. Sa fim responsabili si sa luam in serios avertizarile transmise prin sistemul RO-ALERT, pentru a evita incidentele nefericite. Multumim din nou salvatorilor nostri si sa fim cu totii pregatiti sa facem fata oricarei situatii de urgenta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.