Acasă Anchete Rețea de traficanți de migranți pakistanezi destructurată în România. Au fost reținute...

Rețea de traficanți de migranți pakistanezi destructurată în România. Au fost reținute 12 persoane

DISTRIBUIȚI

 171949 – 25042024 –  Rețeaua criminală a facilitat intrarea ilegală a cetățenilor bengalezi, egipteni și pakistanezi în UE prin aranjarea de vize de muncă frauduloase

O anchetă transfrontalieră a Poliției Române, cu susținerea Europol și colaborarea Austriei și Italiei, a dus la destructurarea unui grup de crimă organizată implicat în traficul de migranți.

Gruparea aranja sosirea ilegală în România a migranților prin vize de muncă obținute în mod fraudulos, înainte de a facilita deplasările ilegale ulterioare ale către alte țări UE.

Miercuri, 24 aprilie 2024, în România au fost făcute 12 rețineri, în urma celor 29 de percheziții care au avut loc în Austria (2), Italia (6) și România (21). De asemenea, au fost puse sub sechestru mașini de lux, echipamente electronice, documente și echivalentul a peste 146.000 de euro în numerar în diferite valute.

Ancheta a vizat introducerea ilegală de migranți din Pakistan în UE. Din grupare făceau partea cetățeni români și pakistanezi, care aveau înființate firme în România. Suspecții ar fi adus în România cetățeni bengalezi, egipteni și pakistanezi cu vize de muncă, obținute în mod fraudulos prin inducerea în eroare a autorităților competente.

Ancheta a identificat și alte firme românești, administrate de cetățeni români care cooperau cu rețeaua infracțională, care au fost folosite și pentru obținerea frauduloasă a permiselor de muncă și a vizelor. În total, rețeaua infracțională a cerut 509 permise de muncă din România și a obținut permise pentru 102 migranți.

Migranții au folosit aceste vize pentru a intra în România, dar ancheta sugerează că 76 de migranți care au ajuns în România au plecat în alte state membre UE. Pe parcursul anchetei au fost depistați 26 de migranți în România, Italia și Austria.

Taxele plătite de fiecare persoană care primea un astfel de permis erau între 5.000 și 6.000 de euro, și încă 2.000 de euro până la 5.000 de euro pentru fiecare migrant care pleca spre o altă țară a UE. Profituri ilegale obținute de rețea sunt estimate la cel puțin 1 milion de euro.

Membrii rețelei cu sediul în Pakistan erau responsabili pentru recrutarea locală a migranților care doreau să ajungă în UE. Alți membri ai rețelei aranjau cazarea migranților în diferite locuri din Brașov și București înainte de a-i transporta către Timișoara, de unde alți complici îi transportau la granița româno-maghiară, pe unde părăseau România fie pe jos, fie ascunși în diferite mijloace de transport.

Autoritățile naționale au detectat o serie de migranți introduși ilegal prin această rețea în timp ce treceau granițele sau direct pe teritoriul altor state UE, mai ales în Italia și Austria. Într-unul dintre cazurile din Italia, autoritățile italiene au detectat 45 de migranți ilegali care încercau să treacă pe jos frontiera italo-slovenă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.