Acasă Economie România va găzdui un centru regional al Organizației de Dezvoltare Industrială a...

România va găzdui un centru regional al Organizației de Dezvoltare Industrială a Națiunilor Unite, destinat coordonării proiectelor Europei de Est

DISTRIBUIȚI
foto:economie.gov.ro

171755 – 06042024 – Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) și Organizația de Dezvoltare Industrială a Națiunilor Unite (UNIDO) au organizat joi, 04 aprilie a.c., la Palatul Parlamentului, un seminar de cooperare România-UNIDO. Prezent la eveniment, ministrul Ștefan-Radu Oprea a reconfirmat sprijinul țării noastre față de eforturile statelor partenere ale acestei organizații pentru promovarea industrializării incluzive și sustenabile, în concordanță cu obiectivele de dezvoltare durabilă.

Înființarea unui centru regional al UNIDO în Romania, destinat coordonatării proiectelor Europei de Est, a reprezentat, unul dintre subiectele importante ale discuțiilor. Centrul regional, previzionat pentru anul viitor, ar putea facilita parteneriatele și colaborarea dintre donatori și statele din regiune, o caracteristică suplimentară a acestuia fiind apartenența la structura misiunilor de teren ale UNIDO, deosebindu-se, astfel, de birourile de țară și de cele subregionale.

„Felicit acțiunile UNIDO de a iniția și susține cooperarea strategică între state, precum și contribuția adusă la dezvoltarea de parteneriate, schimburi de know-how industrial și experiență, prin acordarea asistenței tehnice. Astfel de acțiuni asigură competitivitatea industrială, dezvoltarea durabilă și rezilientă, punând accentul pe nevoile reale ale mediului economic, creșterea competitivității industriale, transparență și predictibilitate”, a declarat ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea, în debutul evenimentului.

Agenda evenimentului a cuprins, în continuare, o serie de paneluri de discuții referitoare la viziunea strategică și prioritățile pentru cooperarea România-UNIDO, Green Deal și oportunitățile de dezvoltare și inovație în industrie, precum și la activitatea organizației în domeniile prioritare ale României și în Republica Moldova. Fatou Haidara, în calitate de director general adjunct & director al direcției parteneriate globale și relații externe, precum și de conducător al delegației UNIDO, a apreciat seminarul de cooperare ca fiind o platformă importantă pentru schimbul de know-how, precum și o bună oportunitate pentru întărirea parteneriatului și susținerea Românei, în obiectivele sale de dezvoltare.

 „Am speranța că, în urma seminarului de cooperare, vom putea face pași importanți pentru înființarea centrului regional al UNIDO, aici, în țara noastră, și împreună să reușim să ne îndeplinim obiectivele de dezvoltare. Proiectul beneficiază, fără echivoc, de sprijinul Guvernului României, susținem cu tărie modelul de economie circulară, mai mult, țara noastră, prin inițiativele sale «verzi», poziția sa geografică și atractivitatea față de investitori, are ocazia de a deveni un real pol de dezvoltare regională și un hub industrial”, a adăugat ministrul Ștefan-Radu Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.