Acasă Anchete Interne Un nou punct de trecere a frontierei la granița cu Ungaria

Un nou punct de trecere a frontierei la granița cu Ungaria

DISTRIBUIȚI
foto:euractiv.ro

 171956– 26042024 –  Guvernul a adoptat o hotărâre privind deschiderea unui nou punct de frontieră Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria), pentru traficul internațional de persoane şi pentru traficul internațional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone.

Punctul de trecere a frontierei va fi dat în folosință după realizarea infrastructurii și utilităților și asigurarea cu tehnică și personal, iar dacă vor fi condiții tehnice și de infrastructură, ulterior, cele două părți vor putea stabili prelungirea programului de lucru și folosirea punctului de trecere a frontierei pentru traficul internațional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 7,5 tone. Numărul de polițiști de frontieră români care vor lucra în viitorul PCTF va fi 37.

Viitorul punct de trecere a frontierei va avea 4 artere de control pentru fiecare flux de trafic cu o zonă de întoarcere pentru vehiculele cărora li se refuză intrarea, o zonă separată, acoperită, destinată pentru controlul fizic amănunţit al vehiculelor, prevăzută cu rampă de control, un sistem de gestionare a traficului pe fiecare linie de control (8 bariere şi semafoare cu acţionare din cabine, copertină de protecție pentru cele două fluxuri de trafic (25m/flux intrare și 25m/flux ieșire), sistem de iluminat public, sistem de iluminat perimetral. Pe catarge vor fi ridicate 4 steaguri (2 pentru sensul de intrare și 2 pentru sensul de ieșire – UE/RO/HU).

Controlul traficului de persoane care ies de pe teritoriul Ungariei și intră pe teritoriul României, respectiv al celor care ies de pe teritoriul României și intră pe teritoriul Ungariei – inclusiv controlul persoanelor participante la traficul internațional de mărfuri – are loc pe teritoriul României, într-un loc comun, motiv pentru care pe teritoriul României, va fi înființat un loc de serviciu ungar pentru controlul traficului de frontieră. Programul de lucru al punctului internațional de trecere a frontierei, va fi zilnic, de la ora 08:00 la ora 20:00 (ora României) și de la ora 07.00 la ora 19.00 (ora Ungariei).

Primele demersuri pentru înființarea acestui nou punct de trecere a frontierei au început în mai 2023, când guvernul a început consultările preliminare informale, la nivel de experți, cu autoritățile ungare, referitoare la oportunitatea deschiderii și amplasării noului punct de trecere a frontierei, în zona celor două localități. Acceptul final părții ungare a venit în luna aprilie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.