Acasă Anchete Interne Zeci de autovehicule aflate în atenţia autorităţilor din ţară şi din străinătate,...

Zeci de autovehicule aflate în atenţia autorităţilor din ţară şi din străinătate, descoperite la frontieră în primele 3 luni ale anului

DISTRIBUIȚI

171906 – 22042024 – În primul trimestru din anul 2024, poliţiştii de frontieră au descoperit 77 autovehicule aflate în atenţia autorităţilor, fiind semnalate ca suspecte a fi furate (60 autoturisme, 7 camioane, 5 microbuze, 4 remorci  şi 1 motocicletă), în creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior (61 autovehicule).

Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria (Petea şi Borş). Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu Bulgaria (Giurgiu şi Calafat), precum şi la graniţa cu R. Moldova, unde la Albiţa au fost cele mai multe astfel de cazuri.

Persoanele implicate sunt cetăţeni bulgari, moldoveni, sârbi, polonezi, români, unguri şi ucraineni.

În toate situaţiile, autovehiculele au fost indisponibilizate, iar pe numele celor implicaţi au fost deschise dosare penale.

Principalele ţări de proveniență a autovehiculelor depistate frontiere sunt România, Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Polonia şi Elveţia, iar cele mai multe maşini depistate sunt din categoria autoturismelor de lux şi din clasa de mijloc.

În timpul verificărilor, conducătorii maşinilor respective au declarat că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate și că sunt „cumpărători de bună credinţă” ori că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşina în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.