Acasă Externe Agenda Europeana Comisia Europeană investește peste 1 miliard de euro în 54 de proiecte...

Comisia Europeană investește peste 1 miliard de euro în 54 de proiecte industriale de apărare ambițioase, în cadrul Fondului european de apărare

DISTRIBUIȚI

 172135 – 18052024 – Comisia Europeană a anunțat rezultatele cererilor de propuneri din 2023 din cadrul Fondului european de apărare(FEA), în valoare de 1 031 de milioane de euro sub formă de finanțare din partea UE pentru sprijinirea a 54 de proiecte europene comune de cercetare și dezvoltare în domeniul apărării.

Proiectele selectate vor sprijini excelența tehnologică într-o gamă largă de capabilități de apărare din domenii critice, în special apărarea cibernetică, lupta terestră, aeriană și navală, protecția activelor spațiale sau apărarea chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN). Ele vor contribui la prioritățile UE în materie de capabilități, la o mai bună cunoaștere a situației pentru a asigura accesul la spațiu și la dezvoltarea de tehnologii pentru un viitor tanc de luptă. De asemenea, ele vor sprijini transportul aerian strategic de mărfuri supradimensionate, care este o capabilitate esențială pentru sprijinirea rapidă a misiunilor din întreaga lume.

În cadrul schemei europene de inovare în domeniul apărării (EUDIS) a programului FEA, IMM-urile, start-up-urile și întreprinderile nou intrate pe piață din sectorul apărării au beneficiat de mai multe oportunități oferite în cursul ciclului de finanțare al FEA din 2023. Pentru prima dată, patru proiecte vor sprijini transferul de inovații civile către domeniul apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.