Acasă Politic Dezbatere Eurovision cu principalii candidați la președinția CE

Dezbatere Eurovision cu principalii candidați la președinția CE

DISTRIBUIȚI

 172170 – 22052024 – Principalii candidați la președinția Comisiei Europene vor participa joi, 23 mai, în hemiciclul Parlamentului de la Bruxelles, la Dezbaterea Eurovision, între orele 16.00-17.45 (ora României).

Dezbaterea este organizată de Uniunea Europeană a Audiovizualului (EBU) în colaborare cu partidele politice europene și cu Parlamentul European.

EBU a anunțat candidații principali la președinția Comisiei care și-au confirmat prezența la dezbaterea din 23 mai:

  • Walter Baier (Austria), Stânga europeană
  • Sandro Gozi (Italia), Renew Europe Now
  • Ursula von der Leyen (Germania), Partidul Popular European (PPE)
  • Terry Reintke (Germania), Verzii europeni
  • Nicolas Schmit (Luxemburg), Partidul Socialiștilor Europeni (PSE)

Candidații vor vorbi în limba engleză, iar interpretarea simultană va fi asigurată în 24 de limbi.

Dezbaterea va fi moderată de Martin Řezníček (televiziunea cehă) și Annelies Beck (VRT, Belgia).

Cei cinci candidați vor dezbate 6 teme-cheie: economie și locuri de muncă; apărare și securitate; climă și mediu; democrație și leadership; migrație și frontiere; inovație și tehnologie.

Întrebările vor fi adresate de spectatorii din hemiciclu, de telespectatorii care urmăresc evenimentele organizate de birourile Parlamentului din statele membre ale UE, transmise prin intermediul platformelor de comunicare socială, și de cei doi moderatori. Candidații vor primi, de asemenea, întrebări directe din partea moderatorilor în așa-numitele secvențe „spotlight”, o nouă caracteristică a dezbaterii Eurovision 2024.

Evenimente speciale pentru a urmări dezbaterea în direct vor fi organizate în întreaga UE de către canalele mass-media publice, în cooperare cu birourile Parlamentului European din statele membre.

O tragere la sorți organizată pe 16 mai de EBU în Parlamentul European a stabilit ordinea candidaților pe scena dezbaterii, primul vorbitor pe fiecare subiect și ordinea interviurilor „spotlight”.

Poziția candidaților pe scenă va fi (de la stânga la dreapta): Ursula von der Leyen, Nicolas Schmit, Terry Reintke, Sandro Gozi, Walter Baier.

Primul vorbitor pe fiecare subiect va fi: Nicolas Schmit, Sandro Gozi, Ursula von der Leyen, Walter Baier, Terry Reintke.

Ordinea interviurilor „spotlight” va fi: Nicolas Schmit, Sandro Gozi, Terry Reintke, Ursula von der Leyen, Walter Baier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.