Acasă Social Aparare Dialog despre dezvoltarea capabilităţilor de apărare

Dialog despre dezvoltarea capabilităţilor de apărare

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 172196 – 24052024 –  În marja celei de-a IX-a ediții a Black Sea Defense and Aerospace Exhibition/ BSDA, o delegație a companiei americane Lockheed Martin a fost primită de ministrul Apărării naționale, Angel Tîlvar.

Ministrul Tîlvăr a evidențiat importanța pe care România o acordă domeniului înzestrării și modernizării capabilităților de apărare din dotarea Armatei României, precum şi relația excelentă de cooperare dintre companiile din industria de apărare autohtonă și compania „Lockheed Martin”.

„Cu fiecare program de înzestrare cu echipamente de înaltă tehnologie pe care îl planificăm, urmărim implicarea la maximum posibil a industriei naționale de apărare, care, prin colaborarea cu companiile importante la nivel mondial, care pot transfera tehnologie și know-how, are șansa de a se moderniza în același timp cu Armata României”, a spus ministrul apărării naționale.

De asemenea, a fost accentuată necesitatea continuării dezvoltării infrastructurii și prioritatea integrării tehnologiilor de ultimă generație în dezvoltarea capabilităților de apărare viitoare.

În ceea ce privește Centrul de instruire F-16, ministrul Tîlvăr a apreciat rolul relevant al acestuia în întărirea parteneriatelor internaționale, în scopul contracarării amenințărilor din regiune.

În context, Angel Tîlvăr a evidențiat buna colaborare dintre Forțele Aeriene Române, Ministerul olandez al apărării și compania Lockheed Martin în înființarea și operarea Centrului European de Instruire F-16 de la Fetești și facilitarea creșterii interoperabilității dintre aliați. „Această cooperare solidă asigură o pregătire complexă, în conformitate cu standardele internaționale, și reprezintă un pas important în susținerea pregătirii piloților care să opereze aeronavele F-16, esențiale pentru securizarea spațiului aerian național și aliat aici, pe flancul estic”, a subliniat ministrul apărării.

Compania Lockheed Martin este prezentă în România de peste 25 de ani, fiind un partener strategic pentru apărarea națională, industrie și mediul academic. Compania este angajată într-un parteneriat cu România într-o varietate de programe de apărare și securitate, inclusiv avioane militare, apărare antirachetă, foc de precizie, radare și elicoptere pentru Guvernul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.