Acasă Social Digitalizarea Casei de Pensii. Fiecare cetățean înregistrat în portal va avea un...

Digitalizarea Casei de Pensii. Fiecare cetățean înregistrat în portal va avea un spațiu privat unde va găsi toate datele pe care le are Casa de Pensii despre el

DISTRIBUIȚI

172126 – 17052024 – Guvernul a aprobat o investiţie de peste 130 de milioane de lei, fonduri din PNRR, pentru realizarea unui sistem informatic complet integrat în cadrul Casei Naționale de Pensii, care să permită aplicarea coerentă și unitară a reglementărilor legale din domeniul sistemului public de pensii și al asigurării pentru accidente de muncă și boli profesionale.

Noul sistem informatic integrat presupune realizarea unui portal (cu identificarea fiecărui utilizator), ca o componentă de comunicare cu persoanele interesate, cu rol de a furniza setul actual de servicii electronice, precum și un nou set de funcționalități, asigurarea serviciilor electronice în domeniul pensiilor și al altor drepturi de asigurări sociale, completarea electronică a cererii de emitere de bilete de tratament, precum și servicii electronice în zona de înregistrare a contribuabililor, servicii electronice în domeniul accidentelor de muncă și al bolilor profesionale, inclusiv aplicația „e-Talon” pentru generarea automată a cuponului lunar de pensie, în format electronic și tipărit, pentru toți pensionarii aflați în plată.

De asemenea, sistemul va avea un sistem de management al identităților pentru toți utilizatorii și va permite folosirea semnăturii digitale.

Fiecare cetățean înregistrat în portal va avea un spațiu privat unde va găsi toate datele sale și prin intermediul căruia îi vor fi transmise toate comunicările electronice. În spațiul privat vor fi disponibile datele cetățeanului care sunt gestionate de CNPP, indiferent de sursa de date. Cetățenii vor avea posibilitatea și să-și completeze documentele și vor putea fi făcute și consultări/simulări ale datelor personale privitoare la pensie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.