Acasă Anchete Interne  Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi

 Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi

DISTRIBUIȚI

172154 – 21052024 – Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu Ministerul Educației, a publicat trei Ghiduri de educație rutieră dedicate învățământului primar, gimnazial și liceal. Această inițiativă face parte din eforturile continue de a crește siguranța rutieră și de a reduce numărul de accidente și victime pe drumurile din România.

Ghidurile sunt disponibile pentru a fi descărcate, gratuit, pe site-ul Ministerului Educației, secțiunea Educație Rutieră (https://edu.ro/educatie-rutiera ).

 Ghiduri adaptate pentru fiecare nivel de învățământ

Ghidurile sunt structurate pentru a corespunde nevoilor și nivelului de înțelegere al copiilor din învățământul primar, gimnazial și liceal. Acestea includ exemple concrete, jocuri didactice și fișe de lucru care pot fi utilizate atât de profesori, cât și de părinți. Designul atractiv și limbajul accesibil fac informațiile ușor de înțeles și de reținut de către elevi.

Unul dintre principalele obiective ale Ministerului Afacerilor Interne este creșterea gradului de siguranță rutieră și scăderea numărului de accidente și al numărului de persoane decedate sau rănite grav în urma accidentelor rutiere, astfel că siguranța în trafic presupune eforturi comune, concrete și pe termen lung.

 Implicarea activă a profesorilor și părinților

Încurajăm toți profesorii să se implice activ în promovarea educației rutiere, dat fiind rolul lor esențial în formarea unei conduite preventive în trafic. Prin intermediul ghidurilor, elevii vor învăța nu doar regulile de circulație, ci și importanța conștientizării pericolelor și adoptării unui comportament responsabil, indiferent de rolul pe care îl au în trafic: pietoni, pasageri, bicicliști sau conducători auto.

 Acțiuni continue pentru siguranța rutieră

În paralel, sute de polițiști de la structurile de poliție rutieră acționează zilnic pentru a identifica și sancționa persoanele care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic prin comportamente imprudente. Măsurile luate împotriva acestor persoane sunt ferme, inclusiv suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii de la structurile de prevenire din toată țara desfășoară activități informativ-preventive pentru a prezenta consecințele nerespectării regulilor de circulație, mai ales în rândul copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.