Acasă Social Administratie Evenimente organizate cu prilejul Zilei Europei

Evenimente organizate cu prilejul Zilei Europei

DISTRIBUIȚI

172038 – 08052024 – Primăria Municipiului București organizează pe 9 mai, prin intermediul instituțiilor de cultură, mai multe manifestări culturale dedicate Zilei Europei.

Astfel, la ora 11:00, la Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu Cesianu va avea loc evenimentul „Împreună suntem mai puternici!”.
Muzeul Național al Literaturii Române va găzdui, începând de la ora 18:30, evenimentul „Uniți în diversitate. Scriitori în dialog” – invitați Vasile Emu și Valeriu Nicolae.
Tot de la ora 18:30, la Palatul Șuțu se va desfășura un eveniment de Ziua Europei, parte din seria Conferințelor de joi, organizate de Muzeul Municipiului București și coordonate de dr. Cătălin D. Constantin.
De la ora 19:00, Casa Artelor Dinu Lipatti are în program recitalul „Muzica Europei”, susținut de Trio Europa.
Totodată, Teatrul Nottara va organiza atelierul „Integrare, diversitate și unitate prin artă. Valori europene”, susținut de actorul Filip Ristovski.
Teatrul Bulandra invită publicul spectator să acceseze prin intermediul social media (canal YouTube, Facebook și Instagram) interviul cu regizorul Beres Attila, director al Miskolc National Theatre – Multiculturalitate și teatrul care unește.
Pe întreg parcursul zilei, Biblioteca Metropolitană București va organiza o suită de manifestări, printre care enumerăm Atelier de creativitate – audiţie Legenda Europei, Atelier „Europa în imagini şi culori”, Atelier cu Puzzle Harta Europei și o prezentare cu ocazia Zilei Europei, Atelier/quiz „Uniunea Europeană şi Capitale europene”, Atelier pentru copii – recunoașterea și confecționarea drapelelor țărilor europene, precum și sesiunea de informare și joc interactiv – „Ne plimbăm prin Europa” și expoziția de carte și atelierul de desenat pentru copii cu tema „Pacea în lume”.
Tot pe 9 mai, în intervalul orar 20:00-01:00, Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru, prin grija Direcției Generale de Arhitectură Peisagistică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.