Acasă Social Guvernul a aprobat Strategia națională împotriva traficului de persoane pentru perioada 2024-2028

Guvernul a aprobat Strategia națională împotriva traficului de persoane pentru perioada 2024-2028

DISTRIBUIȚI

 172121 – 17052024 – În ședința din data de 16 mai 2024, Guvernul a aprobat Strategia națională împotriva traficului de persoane, un document strategic prin care România încearcă să gestioneze prevenirea şi combaterea traficului de persoane pe teritoriul national şi asistenţa acordată victimelor.

Prin  acest document strategic se dorește ca  în România, la finalul anului 2028,  să funcționeze un sistem național de luptă împotriva traficului de persoane, cu resurse adecvate, folosite eficient.
Scopul Strategiei este reducerea impactului şi a dimensiunilor traficului de persoane la nivel naţional prin prioritizarea şi eficientizarea activităţilor desfășurate de instituțiile publice, structurile societății civile și mediul privat.

Strategia are 4 piloni de bază anti-trafic: Prevenire, Pedepsire, Protecție și Parteneriat.
Ca element de noutate, se dorește operaționalizarea unui mecanism guvernamental integrat de alocare a fondurilor necesare pentru protecția și asistența furnizate victimelor traficului de persoane (identificarea surselor și responsabilităților instituționale pentru  finanțarea guvernamentală integrată a serviciilor publice și private, de asistență socială, protecție și servicii specializate pentru victimele traficului de persoane).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.