Acasă Externe Agenda Europeana Lansarea concursului pentru bursa ”Ierunca-Lovinescu” 2024 – 2025

Lansarea concursului pentru bursa ”Ierunca-Lovinescu” 2024 – 2025

DISTRIBUIȚI
foto: Q Magazine

  172165 – 22052024 – Studenții români în Franța pot aplica, până în data de 26 iunie 2024, pentru bursa ”Ierunca-Lovinescu”. În valoare de 500 euro lunar, bursa se acordă pe o perioadă de stagiu de 10 luni consecutive.

Potrivit Regulamentului de concurs, pe parcursul stagiului studentul bursier elaborează o lucrare de cercetare într-unul din domeniile:

  • constituirea, evaluarea și conservarea patrimoniului emigrației românești;
  • studierea documentelor privitoare la exilul românesc;
  • cercetarea exilului românesc, ca parte a rezistenței intelectuale din anii dictaturii și opresiunii comuniste, în contextul european de dinaintea și de după căderea comunismului;
  • studierea moștenirii culturale Ierunca-Lovinescu și a importanței acesteia pentru spațiul cultural francez și european;
  • studierea influențelor  pe care exilul românesc în Franța le-a exercitat asupra mișcării intelectuale din România și din diaspora românească;
  • cercetarea contribuției diasporei la dezvoltarea patrimoniului cultural românesc.

Candidații pot propune și alte teme de cercetare, circumscrise obiectivelor bursei.

Documentația necesară concursului pentru obținerea bursei include cererea de înscriere, copia actului de identitate (C.I. sau pașaport), dovada efectuării de studii (licență, masterat, doctorat) în ”litere sau științe sociale”, în Franța, CV, scrisoare de intenție cu motivația solicitării bursei și portofoliul științific și proiectul lucrării de cercetare.

Dosarele de candidatură pot fi trimise până la data de 26 iunie 2024 pe adresa de e-mail a Ambasadei României în Franța sau prin poștă la sediul Ambasadei României în Franța (5, Rue de l’Exposition, 75007 Paris) sau la sediul MAE (Direcția Diplomație Culturală, Educație și Știință, Aleea Alexandru nr. 31, Sector 1, cod 011822, București). Dosarele de candidatură pot fi depuse și personal la una din cele două adrese menționate anterior.

Evaluarea dosarelor va fi făcută până în data de 12 iulie, iar anunțarea rezultatelor finale, în urma eventualelor contestații, va fi făcută în data de 26 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.