Acasă Anchete Interne Mai mulți cetățeni străini și minori depistați cu nereguli pe aeroporturi în...

Mai mulți cetățeni străini și minori depistați cu nereguli pe aeroporturi în ultima săptămână

DISTRIBUIȚI

 172021 – 07052024 – De la integrarea în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, polițiștii de frontieră au efectuat 170.953 de verificări în aplicația eDAC, aproximativ 36.091 doar în ultima săptămână, informează Poliția de Frontieră.

Astfel, în urma verificărilor în bazele de date relevante ale autorităților române, dar și în cele din Spațiul Schengen, polițiștii de frontieră români au oprit ieșirea din țară a mai multor minori în cazul cărora nu erau respectate condițiile legale pentru a putea ieși din România (fie nu exista procură, fie nu aveau documente de călătorie).

Și pentru intrarea în România, în urma verificărilor în eDAC, în ultima săptămână au fost identificați 6 cetățeni străini cu ședere ilegală.

Cetăţenii români minori pot călători în străinătate în baza documentului de călătorie individual valabil – pașaport sau carte de identitate (minori peste 14 ani) numai însoțiți, cu acordul părinților ori al reprezentanților legali (persoana desemnată, potrivit legii, să exercite drepturile şi să îndeplinească obligațiile părintești față de minor).

Certificatul de naștere nu reprezintă document de călătorie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.