Acasă Anchete Interne MAI vrea ca monitorizarea cu brățări electronice să fie folosită mai devreme,...

MAI vrea ca monitorizarea cu brățări electronice să fie folosită mai devreme, în toată țara

DISTRIBUIȚI
fotoȘbloc.avocatoo.ro

 172030 – 08052024 – MAI propune modificarea, din nou, a legislației privind monitorizarea cu brățări electronice. Propunerile vizează devansarea datei de extindere la nivel național a proiectului de monitorizare electronică pentru ordinele de protecție și ordinele de protecție provizorii de la 1 ianuarie 2025 la 1 octombrie 2024.

În plus, va fi devansată aplicarea sistemului de monitorizare electronică pentru persoanele față de care a fost dispusă măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu de la 1 ianuarie 2026 la 1 octombrie 2024.

De asemenea, începând cu intrarea în vigoare a ordonanței de urgență și până la data de 1 octombrie 2024, va fi testată folosirea sistemului de monitorizare electronică pentru persoanele față de care a fost dispusă măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu în mun. București și în județele în care este implementat deja SIME. Testarea se va face folosind infrastructura și dispozitivele deja existente.

În present, Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică (SIME) acoperă situațiile de violență domestică  în care a fost dispusă emiterea unui ordin de protecție sau a unui ordin de protecție provizoriu față de agresor și a fost conceput pentru a fi implementat în trei etape: în municipiul București și județele Iași, Mureș și Vrancea (în perioada 2022 – 2023), în județele Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Vaslui și Vâlcea (în 2024) și în județele Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Olt, Suceava, Timiș și Tulcea, cu termen inițial anul 2025.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.