Acasă Economie Nou sistem, complet digital, pentru gestionarea tranzitului de mărfuri prin România

Nou sistem, complet digital, pentru gestionarea tranzitului de mărfuri prin România

DISTRIBUIȚI

 172228 – 27052024 –  Autoritatea Vamală Română, în colaborare cu Centrul Național de Informații Financiare din cadrul Ministerului Finanțelor, a lansat a lansat noul Sistem Computerizat de Tranzit NCTS5-RO, obligatoriu de utilizat pentru depunerea și procesarea declarațiilor vamale de tranzit în toate birourile vamale din România.

Operaționalizarea noului sistem de tranzit este un nou pas în digitalizarea vămii române, după lansarea sistemului automat de export AES-RO și a sistemului de control al importului ICS-2.

NCTS5-RO permite o gestionare mai eficientă și mai sigură a tranzitului de mărfuri, asigurând o integrare mai bună cu rețelele vamale europene și internaționale, facilitând schimburile comerciale într-un mediu mai sigur și mai eficient și reducând timpii de așteptare la birourile vamale.

 Noul sistem de tranzit permite utilizarea semnăturii electronice calificate în fluxurile de vămuire, creând astfel un mediu exclusiv „paperless” (fără hârtie), eliminând birocrația și reducând timpii de procesare a declarațiilor de tranzit, cât și prin autorizarea electronică a operatorilor economici pentru conectare la NCTS5-RO și AES-RO (Sistemul automat de export).

 Totodată sistemul oferă facilitatea de depunere a declarațiilor vamale de tranzit prin system-to-system cu operatorii economici.

 Alte avantaje oferite de NCTS5-RO sunt: procesare rapidă și precisă a declarațiilor de tranzit, îmbunătățirea trasabilității și securității mărfurilor și interfață user-friendly pentru utilizatori, fiind în conformitate deplină cu standardele Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.